Nový krúžok "Tréning sociálno - psychologických zručností"

Milí rodičia, milí žiaci.

Školský rok sa nám pomaly rozbieha. Od 1. 10. 2020 (ak situácia dovolí), sa rozbehne aj krúžková činnosť na školách. Dovoľte mi preto, aby som Vám predstavila krúžok s názvom „Tréning sociálno – psychologických zručností“. Nakoľko ide o nový krúžok a mnohí z Vás nevedia, čo od neho čakať, povieme si, aká je jeho myšlienka.

Tréning sociálno-psychologických zručností si pomaly, ale isto nachádza svoje miesto na našich školách, či už ako samostatný predmet, kurz, alebo krúžok. Jeho primárnym cieľom je pripraviť jednotlivca na fungovanie v skupine/spoločnosti, bez ohľadu na to, či sa jedná o rodinu, kamarátov alebo inú sociálnu skupinu. Jeho záber je teda veľmi široký a vďaka svojej všestrannosti i veľmi flexibilný a ľahko využiteľný v praxi.

Na čo sa teda budeme zameriavať? Spolu so žiakmi si postupne budeme prechádzať jednotlivé témy, akými je:

· komunikácia a nácvik komunikačných zručností;

· asertivita;

· empatia;

· schopnosť vyjadriť svoje pocity a postoje;

· sebareflexia;

· kamarátstva a rovesnícke skupiny;

· schopnosť riešiť konflikty;

· prevencia rizikového správania;

· zdravý životný štýl;

Jednotlivé témy si budeme prechádzať postupne, prostredníctvom rôznych aktivít, rozhovorov a modelových situácií. Krúžok je rozdelený, zvlášť pre žiakov I. a II. stupňa.

V nadväznosti na krúžok mám pripravený program aj pre Vás, rodičov našich žiakov – 2-mesačný program s názvom „Generácia Z“, ktorý je rozdelený na 8 stretnutí, vždy jedno stretnutie týždenne. Cieľovou skupinou ste všetci tí, ktorí chcete lepšie pochopiť vnútorný i vonkajší svet Vášho dieťaťa, pochopiť jeho prežívanie, správanie, zlepšiť komunikáciu, podeliť sa o skúsenosti s ostatnými rodičmi.

Verím, že čoskoro sa situácia zlepší a ja Vám budem môcť podrobnejšie priblížiť celý program

 

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Myjava
    Štúrova 18
  • +421 34 6965401

Fotogaléria